İMKB tarihi rekora çok yakın

İMKB güne 118 puan artışla 71.338 puandan başladı. Analistler, tarihi zirve olan 71.777’ün bugün veya yarın görülebileceği görüşünde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsada not beklentisinin fiyatlandığı İMKB'de yeni zirve denemeleri devam ediyor. İMKB güne 118 puan artışla 71.338 puandan başladı.

Analistler, not artışı beklentisinin korunmasının yanı sıra İMKB’ye satış getirebilecek herhangi bir olumsuzluğun olmaması nedeniyle, daha önceki tarihi zirve olan 71.777’ün bugün veya yarın görülebileceği görüşünde. Öte yandan gerek içeride gerekse dışarıda yayınlanmakta olan 9 aylık bilançolara bağlı hisse bazlı hareketlerin de süreceği bekleniyor.

Tahvil-bono piyasasında ise alıcı seyirle dün yüzde 7.15 seviyesi test edilirken, tezgahüstü piyasada gösterge tahvilin bileşik faizi %7.18 seviyesinde.  

Bankalararası piyasada da Dolar/TL 1.7950 seviyesinde yer alıyor.

Yurtdışında ise ABD'de açıklanacak veriler ve Fed'in bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantısına yönelik beklentilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydediliyor.

Dün ABD'de Dow Jones endeksi Caterpillar'in yıl sonu satış hedefini düşürmesinin ardından tepki alımlarının sınırlı kalmasıyla günü hemen hemen önceki kapanış seviyesinden kapatırken S&P 500 endeksi ise yüzde 0,12 oranında değer kaybetti.

Avrupa tarafında başbakan Rajoy'un bölgesel seçimlerde destek görmesinin yardım talebinde bulunacağı beklentilerini azaltması ve açıklanan Euro Bölgesi borçlanma verilerinin tarihin en yüksek seviyeye çıkması ile Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,71, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,61, İspanya'da IBEX 35 endeksi ise yüzde 0,46 oranında değer kaybetti.