İMKB yeni güne temkinli başladı

Yurtiçinde saat 14:30'da TCMB beklenti anketi ve saat 17:00'de merkezi yönetim borç stoku açıklanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa güne 16 puan artışla 76.826 puandan başladı. Günün ilk dakikalarında en yüksek 76.964 seviyesi test edildi.

Asya borsaları ABD'de mali uçuruma yönelik çözümün riske girdiği endişeleriyle bugün gerilerken; TCMB'nin beklentileri tam olarak karşılamayan kararlarının ardından son iki gündür bankalar öncülüğünde gerileyen İMKB'de zayıf görünüm bekleniyor.

Diğer yandan, Rus Gazprom'un 2013'te Avrupa'ya satacağı gazın fiyatını düşüreceği beklentisinin sanayi şirketlerinin marjlarına olumlu katkı yapacağı algısı bu hisseler üzerinde bir miktar pozitif etki yaratabilir.

Öte yandan PPK sonrası devam eden kar satışları ile dün gösterge faiz, kurumsal döviz talebi ile paritedeki yükselişe paralel sepet bazında TL yükselirken, güne kapanış seviyelerine yakın başlayan faizde yukarı hareket devam edebilir, sepette ise euro/doların seyri ve müşteri talebi belirleyici olacak.

Tahvil bono piyasasında dün spot kapanışta ortalama yüzde 5.90, valörlüde yüzde 5.91 seviyesinde olan gösterge tahvilin bileşik faizi, bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 5.92/5.89 seviyesindeydi.

Yurtiçinde bugün saat 14:30'da TCMB beklenti anketi ve saat 1700'de merkezi yönetim borç stoku açıklanacak. Yurtdışında ise saat 11:30'da İngiltere perakende satışlar, saat 15:30'da ABD GSYH, çekirdek PCE ve işsizlik maaş başvuruları, saat 17:00'de ise ABD ikinci el konut satışları ve Philadelphia Fed endeksi açıklanacak.