İMKB'den tarihi rekor kapanışı

İlk seansta 72.495 tarihi zirvesine kadar yükselen Ulusal-100 Endeks, 72.460 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışına imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kredi notu beklentisi ve dışarıdaki pozitif havanın etkisi ile bankacılık endeksi öncülüğünde alıcını seyrine devam eden İMKB, bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. İlk seansta 72.495 puana kadar yükselen endeks, kapanışı ise 743 puan ve yüzde 1.04 değer artışla 72.460 zirvesinden gerçekleştirdi. Günün ilk yarısında 1.1 milyar liralık işlem hacmi oluştu. Borsada kısa süreli yeni hedefin 72.500 seviyesi olduğu belirtiliyor.
 
Garanti Bankası'nın üçüncü çeyrekte konsolide olmayan net karı, bankanın güçlü gelen ticari karının da etkisiyle yüzde 52 artarak 733.2 milyon lira ile beklentilerin üzerinde geldi. Banka 9 ayda ise 2.6 milyar lira net kar elde etti. Analistlere göre, kardaki artışın temel bankacılık işlemlerinden daha çok alım-satım karlarına dayanması Garanti hisselerindeki yükselişi sınırlayabilir. Garanti Bankası, ilk seansı yüzde 2.15 primle 8.54 liradan tamamlarken, bankacılık endeksi yüzde 1.5 değer kazandı. 
 
Öte yandan TÜİK verilerine göre dış ticaret açığı Eylül'de yüzde 34.7 gerileyerek 6.83 milyar dolar oldu. Ticaret açığı Ocak-Eylül döneminde ise yüzde 22.8 azalarak 63.48 milyar dolara geriledi.
 
Dolar ve faiz düşüşte
 
Diğer yandan Euro/Dolar 1.30 sent seviyesinin üzerine çıkarken, yurtiçinde dolar 1.79 seviyelerine doğru gevşemiş durumda. Kapalıçarşıda dolar 1.7930, euro 2.3310 liradan el değiştiriyor.
 
Tahvil-bono cephesinde de alıcılı seyir devam ederken, gösterge faiz bugün yüzde 7.07 bileşik seviyesine kadar düştü. 
 
Yurtdışında ise Avrupa borsalarında güçlü bilançolara bağlı alıcı seyir devam ediyor. İngiltere borsası durgun görünüm sergilerken, diğer Avrupa endekslerinde yüzde 0.5 ile 1.2 arasında değer kazançları söz konusu. ABD vadeli endeksler de yüzde 0.5 primli seyrediyor. 
 
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.