ING, mobil kullanıcı sayısını yüzde 21 artırdı

Her yıl teknolojiye 50 milyon dolar yatırım yaptıklarını bildiren ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Uygun, nisan ayı itibariyle 550 bin mobil kullanıcıya ulaştıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun son dört yılda şube dışı kanallara ve teknolojik altyapıya yaptıkları yatırımlarla 550 bin mobil kullanıcıya ulaştıklarını belirterek, her yıl teknolojiye yaklaşık 50 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi.

Hollandalı ING Grubu'nun Türkiye birimi ING Bank'ın dijital platformları ve ürünleri hakkında düzenlenen basın toplantısında Uygun, ING Bank müşterilerinin yaklaşık yüzde 26'sının dijital bankacılık kullandığını belirterek "Mobil bankacılık kullanan müşterilerimizin dijital kanalları kullanan toplam aktif müşteriler içindeki payı yüzde 90'a ulaşmış durumda" dedi.

Mobil bankacılık kullanıcı sayılarında da hızlı artış olduğunu kaydeden Uygun, "Nisan sonu itibariyle 550 bin olan mobil bankacılık kullanıcı sayımız, 2016 yılsonuna göre yüzde 21'lik bir artış gösterdi" dedi.

Uygun, her yıl teknolojiye IT personelinin maliyetleri de dahil olmak üzere yaklaşık 50 milyon dolar bütçe ayırdıklarını kaydetti.

Yeni uygulamalar haziranda

Uygun ayrıca, mobil uygulamaya şifre kullanmadan giriş imkanını sağlayan parmak izi uygulamasının da çok yakında başlayacağını belirterek şunları söyledi:

"Parmak izi teknolojisi ING Bank Türkiye tarafından FIDO güvenlik sertifikasına sahip altyapı ile geliştirildi ve düzenleyici kurumlardan gerekli izinler alınarak geri getirildi. Parmak izi ile ING Mobil uygulamasına şifresiz giriş özelliği haziran ayı içinde aktif olacak."

Uygun, halihazırda ING ülkelerine yazılım ihraç ettiklerini belirterek, ING Avusturya'nın mobil bankacılık yazılımı ve bakım süreçlerinin tamamının da Türkiye'de yapıldığını ifade etti.