İngiliz regülatör KPMG'ye inceleme başlattı

İngiliz regülatör Finansal Raporlama Konseyi, denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan KPMG’nin denetleme birimine inceleme başlattığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiliz regülatör Finansal Raporlama Konseyi (FRC), denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan KPMG’nin denetleme birimine inceleme başlattığını duyurdu.

FRC'den yapılan açıklamada, KPMG tarafından denetlenen Rolls-Royce’un son 4 yıllık finansal raporlamalarına ilişkin inceleme başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "FRC, denetleme-uygulama prosedürü kapsamında KPMG Audit’in Rolls-Royce Grubu’nu denetlemesine ilişkin olarak 2013 sonuna kadarki son 4 yılı kapsayacak şekilde inceleme başlatmıştır." ifadesi kullanıldı.

KPMG'den yapılan açıklamada da regülatörlerin yüksek profilli meselelerde kamu yararına hizmet etmesinin önemli olduğu belirtilerek, "FRC’nin incelemesinde tam anlamıyla iş birliği yapacağız." denildi.

Daha önce Rolls-Royce Grubu’nun birçok farklı ülkede ihale kazanmak için aracı kişilere rüşvet ödediği öne sürülmüştü. İngiltere’deki Ciddi Yolsuzluk Ofisi’nin (SFO) iddialara ilişkin soruşturma başlatmasının ardından şirket, bu yılın ocak ayında 671 milyon sterlin tazminat ödeyerek anlaşma yoluna gitmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir