İpek Enerji hisseleri ‘tavan’

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim AŞ hisseleri, şirketin üç petrol arama ruhsatı başvurusunda bulunmasının ardından yüzde 10.8 yükselişle 5.54 liraya ulaşarak tavan fiyata yükseldi.

İpek Enerji tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamada şirketin Siirt Petrol Bölgesi'nde iki, Marmara Petrol Bölgesi'nde ise bir arama ruhsatı almak için başvuruda bulunduğu ve başvuruların Enerji Bakanlığı'nca karara bağlanacağı ifade edildi.

Hissedeki yükselişte ruhsat başvurularının etkisi olduğunu söyleyen Halk Yatırım Stratejisti Işık Ökte, arama ruhsatı başvurusunun yüksek yatırım gerektiren arama çalışmalarına yetecek mali gücü olduğunu gösterdiğini ifade etti.

"Hisselerin bir yıldır kaydettiği yükselişte sondaj kuyusunda petrol bulunacağı fiyatlanıyordu. Sondaj kuyusu açmanın yatırım maliyeti çok yüksektir. Burada yatırımcının aklındaki en büyük soru şirketin yeterli parasının olup olmadığıydı. Yeni arama ruhsatı başvurusu şirketin özsermaye ve nakit yeterliliği hakkında güven vermiştir." dedi.

Ökte, açıklamanın sondaj çalışmalarında petrol veya doğalgaz bulunması halinde şirketin bu kaynakları işleyecek mali gücü olduğuna işaret ettiğini belirtti.

İpek Doğal Enerji'nin bağlı olduğu grubun diğer şirketlerinden Koza Madencilik hisseleri yüzde 4.38 primle 5.24 liradan işlem görüyor.