İrlanda sınırı için uzlaşma sağlandı

Brexit sonrasında İrlanda ve Kuzey İrlanda arasında katı bir sınır olmaması konusunda tarafların anlaştığı bildirildi. Bu müzakereleri tıkayan önemli konu başlıklarından biriydi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere ve Avrupa Birliği, Brexit'ten sonra AB üyesi İrlanda ile İngiltere'ye bağlı Kuzey İrlanda arasında katı bir sınır olmayacağını garanti eden bir anlaşmayı kabul ettiler.

İngiliz müzakereciler, AB ve İrlandalı müzakerecilerle birlikte, devam eden son dakika görüşmelerinde, Başbakan Theresa May'in bugün Brüksel'de katılacağı toplantıda kabul edebileceği bir Brexit anlaşması hazırlamaya çalışıyorlar.

Daily Telegraph gazetesinin baş siyasi muhabiri Christopher Hope Twitter'da yaptığı açıklamada, "İngiltere ve Avrupa Birliği'nin, Brexit'ten sonra Kuzey ve Güney İrlanda arasında katı sınır olmayacağını garantiye alacak için anlaşma sağladıkları anlaşılıyor" dedi. Financial Times gazetesi de, İngiltere ve İrlanda'nın sınır konusunda bir uzlaşmaya vardığını bildirdi.

İrlanda sınır durumu, İngiltere'nin finansal yükümlülükleri ile birlikte müzakereleri tıkayan önemli konu başlıklarından biriydi.