İş Bankası'ndan 'Esnafa Destek Kredisi'

Suat İnce, 20 Haziran 2014 tarihine kadar geçerli olacak kampanya ile nakde ihtiyaç duyan işletmelerin kısa süreli finansman ihtiyaçlarına destek olmayı hedeflediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İş Bankası, "Esnafa Destek Kredisi" kampanyası ile esnafların, küçük işletmelerin kısa süreli ve düşük tutarlı ihtiyaç duyacakları finansman ihtiyacına destek olacağını duyurdu.

İş Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Esnafa Destek Kredisi" kampanyası kapsamında firmalar yüzde 1,09'dan başlayan faiz oranlarıyla 100 bin liraya kadar 36 ay vadeli kredinin yanı sıra farklı ödeme seçenekleri ve faiz oranlarından da faydalanabiliyor.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, 20 Haziran 2014 tarihine kadar geçerli olacak kampanya ile nakde ihtiyaç duyan işletmelerin kısa süreli finansman ihtiyaçlarına destek olmayı hedeflediklerini ve müşterilerine cazip avantajlarla kredi desteği sağladıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü verilerine göre Nisan 2014 itibariyle Türkiye'de 1,6 milyon esnaf işyeri bulunuyor. İş Bankası olarak büyümeyi İşletme Bankacılığı adı altında esnaf ve KOBİ segmentinde gerçekleştirdik. Mart 2014 itibariyle İş Bankasının 135,2 milyar liralık kredi büyüklüğü ile nakdi kredilerde, 97,3 milyar liralık ticari kredi büyüklüğü ile de nakdi ticari kredilerde birinci oldu. İş Bankası olarak işimizi titizlikle, samimiyetle, özveri ile yapmanın bir sonucu olarak esnaf ve KOBİ'leri sorunsuz büyütüyor, müşterilerimizle kurduğumuz karşılıklı güven ilişkisiyle de rakiplerimizden ayrıştığımızı düşünüyoruz."

Esnafa Destek Kredisi kampanyası ile ilgili detaylı bilgiye "www.istekobi.com.tr/esnafadestek" internet adresinden ve en yakın İş Bankası Şubesi'nden ulaşılabiliyor.