JP Morgan: Büyüme TCMB'nin elini güçlendirdi

JP Morgan, Türkiye için 2017 büyüme beklentisini yukarı yönlü revize etti. Kurum ayrıca veri sonrası Merkez Bankası'nın faiz artırım ihtimalinin daha da güçlendiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

JP Morgan, dün açıklanan ve yüzde 11,1 ile beklentilerin üzerinde gelen 3. çeyrek büyümesi sonrası Türkiye için 2017 yılı büyüme tahminini yüzde 5,3'den yüzde 6,4'e yükseltti.

Kurumdan yapılan açıklamada, hükümetin büyümeyi teşvik eden tedbirlerinin sona erecek olması nedeniyle 2018'de bu oranın yüzde 3,1'e gerileyeceği tahmininin korunduğu kaydedildi.

Beklentilerden güçlü büyüme performansı ve bu büyümenin esas olarak iç talepten kaynaklanmasının enflasyondaki yukarı yönlü sürprizi açıkladığını ifade eden JP Morgan, bu durumun TCMB'nin para politikasını sıkılaştıracağı beklentisini desteklediğini belirtti.

Faiz artırım ihtimali güçlendi

Güçlü büyüme performansının siyasetçileri mutlu edeceğini ve onları TCMB'ye baskı yapmaktan uzak tutacağını değerlendiren JP Morgan, bu nedenle TCMB'nin perşembe günü GLP faiz oranında 100 baz puan artırım yapmasının daha olası olduğunu ifade etti.