Kansas Fed Başkanı: Riskler yukarı yönlü

Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed'in faizleri artırmaya devam etmesi gerektiğini belirterek, "Görünüm için riskler yukarı yönlü olarak ortaya çıkmaya başladı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kansas City Fed Başkanı Esther George, teşvik edici mali politika ve oldukça gevşek para politikası ile ABD ekonomisinin beklenenden daha hızlı büyüyebileceğini, istihdam piyasasını sıkılaştırabileceğini ve enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı yaratabileceğini söyledi.

"Görünüm için riskler yukarı yönlü olarak ortaya çıkmaya başladı" diye konuşan George, ekonomide yakalanan ivme dikkate alındığında Fed'in faizleri artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

George, "Fed, enflasyon baskılarında veya finansal piyasa dengesizliklerinde potansiyel baskılara karşı dayanmak için, politikasını dikkatli şekilde ayarlamalı"dedi. Fed'in şahin üyelerinden biri olan George, ılımlı ekonomik büyümenin istihdam piyasalarının sıkılaşmasına ve enflasyon baskılarının artmasına yardım edeceğini belirtti. George, Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine bu yıl ulaşabileceğini vurguladı.

"Fed, faizleri 3 veya 4 kez artırmalı""Fed, faizleri 3 veya 4 kez artırmalı"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
fed