Katar Merkez Bankası: Güçlü döviz rezervimiz var

Katar merkez bankasının bir yetkili, merkez bankasının finans sektörünü çok dikkatle izlediğini ve piyasada ihtiyaç doğarsa, fazladan likidite sağlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katar merkez bankasının bir yetkilisi, Katar riyalinin bugün spot ve vadeli piyasalarda yaşadığı düşüşün spekülasyondan kaynaklandığını ve ülkesinin parasını desteklemek için kullanabileceği çok büyük döviz rezervlerine sahip olduğunu söyledi. Reuters'ın haberine göre; adının açıklanmasını istemeyen yetkili, merkez bankasının finans sektörünü çok dikkatle izlediğini ve piyasada ihtiyaç doğarsa, fazladan likidite sağlayacağını söyledi.

Katar Riyali cinsinden işlem yapmayın tavsiyesi

Öte yandan Foreks'in paylaştığı habere göre, Suudi Arabistan Merkez Bankası, bankalara Katar bankaları ile Katar Riyali cinsinden işlem yapmamaları tavsiyesinde bulundu. Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Suudi Arabistan MB bu tavsiyesi dün akşam bankalara iletti. Suudi Arabistan MB konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

Katar tahvili alan müşteriye kredi verilmiyor

Bu arada Birleşik Arap Emirliklerinden pek çok bankanın, Katar şirketleri ve devlet kurumlarının ihraç ettikleri tahvilleri almak isteyen müşterilerine yeni krediler sağlamayı durdurduğu öne sürüldü.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre BAE bankaları, Körfez ülkeleri ve Mısır'ın Katar ile bağlarını koparma kararı almaları sonrasında riskleri azaltmak için bu hizmeti durdurdular.