‘KGF ile yabancı firmalarla rekabet edebilirliğimiz arttı’

KGF sisteminin çok başarılı bir finansal model olduğunu belirten Deha Tech Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım, bu sayede yatırımları erteleme durumunda kalmadıklarını ve yabancılarla rekabette şanslarının arttığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endüstriyel tesislerin yapımında yer alan mühendislik, imalat ve montajlar alanında hizmet veren Deha Tech Makine yurtiçi ve yurtdışında yeni projelerine devam ediyor. Türkiye, Ortadoğu ve Afrika’da yatırım planlarını değerlendirdiklerini belirten Deha Tech Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım, “Enerji santralleri ve güç sistemleri, rafineri ve kimya tesisleri, çimento fabrikaları gibi ağır sanayi ile sıvı ve gaz yakıt depolama sistemleri alanlarında uzmanlaşmış bir müteahhitiz. Deha Tech, uzman olduğu alanlarda anahtar teslim işler yapmaya devam edecek” dedi.

Ziraat Bankası aracılığı ile faydalandıkları KGF desteğinin sağladığı en önemli konunun iş yapabilme kapasitelerinin artmasıyla oluşan özgüven duygusu olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Devletimizin ve hükümetimizin bence bir Ar-Ge çalışması olarak geliştirdiği KGF sistemi çok başarılı bir finansal model olmuştur” diye konuştu.

‘Ülkemiz ekonomisi ve istihdamı büyüyor’

Bir KOBİ işletmesi olarak Ziraat Bankasının kendilerine sunduğu desteğin de önemine vurgu yapan Yıldırım, “Büyümeye ve gelişime destek olan Ziraat Bankasının sadece çiftçi ve esnaf kesimine değil sanayici kesiminin de en önemli destekçisi olması sektörel anlamda Deha Tech gibi firmaları sevindirmiş ve yeni iş fırsatları sunmuştur” dedi.

Uluslararası ihalelerde karşılaştıkları ve kendi devletlerinin finans desteğini arkasına alan Çinli, Güney Koreli ve Hintli rakipleriyle artık teminat yetersizliği gibi engeller olmadan rekabet edebildiklerini kaydeden Yıldırım, “Ayrıca uzun vadeli kredi kullanımında da bankalar tarafından talep edilen ve biz sanayici ve müteahhitlerin önünde diğer bir engel olan ve fakat çoğu zaman projelerimizin finansmanına aktardığımız mevduatlar, gayrimenkullar gibi finans araçlarımızı artık bankalara teminat olarak verme zorunluluğumuz ortadan kalkmıştır. Bu sayede finans araçlarımız, bankalarda ipotek ve bloke gibi atıl durumdan çıkarılarak yatırımlarımıza yönlenmiş ve ülkemiz ekonomisinin, istihdamının daha da büyümesine katkı sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Hizmet alımlarımızı ve personel sayılarımızı artırdık’

KGF sayesinde yeni yatırım ve girişimlerin teşvik edilmekte olduğunu aktaran Yıldırım, bu kapsamda KOBİ’ler lehine katkı sağlandığını vurguladı. Yıldırım, bu dönemde kendilerinin de KGF desteğiyle kullandıkları kredilerin devreye girmesi ile ciddi bir rahatlama sağladıklarını, hizmet alımları ve personel sayılarını arttırdıklarını kaydetti. Türkiye’ye ve Türk insanlarına güvendiklerini belirten Yıldırım, “Güçlendiğimiz sürece de yatırımlarımızı kendi topraklarımızda yapmayı planlıyoruz. Hükümetimizin ve devlet büyüklerimizin yatırıma ne kadar önem verdiğini hepimiz biliyoruz ve bu doğrultuda Deha Tech olarak biz de üzerimize düşen görevin farkındayız” dedi.

KGF destekli kredilerin tüm işletmeler için önemli bir finansman kaynağı olduğunu vurgulayarak işletmelere seslenen Yıldırım, “KGF, işletmenizi büyütecek projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirmenize olanak sağlar. Teminat yapısı oluşturamadığınız için yatırım planlarınızı ertelemek zorunda kalmazsınız. Likit teminatları işletme sermayesi veya diğer pazarlarda yeni işler geliştirmenizde kullanabilirsiniz” diye konuştu.

Firmalarının Deha Tech Irak Erbil şubesi bulunduğunu ve son dönemde de diğer Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yer alan projelere odaklandıklarını kaydeden Hakan Yıldırım, “Irak’ta önemli projelere imza attık ve yeni projeler üzerinde iş geliştirme yapmaktayız” dedi. Yurtdışında yeni yatırımlar için çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, “Devletimizin desteği ile Avrupa, Rusya ve Türk Cumhuriyetler de yakın takibimizde olup ülkemiz için de gurur verici yeni projelere imza atmaya devam edeceğiz. İlham aldığımız güzel bir söz var 'Büyük olmanın yolu deha gibi çalışma ve alın terinden geçer' Bu felsefe ile çok çalışarak firmamızı ve ülkemizi en iyi noktalara getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.