Kredilerde büyüme ortalamanın üzerinde ama çok değil

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kredi genişlemesine ilişkin açıklamalarıyla ilgili, "(Kredilerde) Büyüme her ne kadar ortalamanın üzerinde olsa da, çok fazla olduğunu da düşünmüyorum. Bireysel ve kurumsalı ayırarak değerlendirmek lazım" dedi.
 
Arap-Türk Bankacılık ve Finans Forumu öncesinde soruları cevaplayan Öztekin, kredi genişlemesine ilişkin olarak Merkez Bankası ve BDDK'nın görevinin "izlemek ve gerekeni yapmak" olduğunu belirterek, "Kredilerle ilgili hep beraber otururuz, Merkez Bankası, sorun olduğu zaman onlar da tedbirini alıyorlar. Zaten beraber gereken tedbirleri alırız. Gerekeceğini düşünmüyorum, inşallah gerekmeyecek" diye konuştu.
Öztekin, kredi büyümesinin dışında başka verilerin de hesaba katılması gerektiğini vurgulayarak, "Büyüme her ne kadar ortalamanın üzerinde olsa da, çok fazla olduğunu da düşünmüyorum. Bireysel ve kurumsalı ayırarak değerlendirmek lazım. Bireysel de yüksek, kurumsal da... Dediğim gibi daha yılın başı. Sadece bir veri önemli değil. Ekonomi büyüyor mu, cari açığa bunun katkısı var mı, tek bir etkenle olmaz" değerlendirmesini yaptı.