Küresel piyasalar dalgalı bir seyir izliyor

Küresel piyasalar, Fed'in bugün başlayacak ve yarın kararları açıklanacak toplantısı öncesinde dalgalı bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya ve ABD merkez bankalarının yarın açıklanacak kararları küresel piyasaların odak noktasında yer almaya devam ederken, Fed'in faiz artırmayacağı, buna karşın karar metni ve Başkan Janet Yellen'ın söylemlerinin "şahin" tonda olabileceği beklentileri ağırlık kazanıyor.

Dün petrol fiyatlarının, yüksek arz beklentilerinin devam etmesi ile düşüş eğilimine geri dönmesi yatırımcılardaki risk iştahını olumsuz etkilerken, dolar endeksi 95,50 - 96,00 arasındaki dar bantta dengelendi.

ABD borsalarında dün veri takviminin zayıf olmasının etkisiyle Fed öncesinde sakin bir seyir izlendi. Dow Jones endeksi yüzde 0,02, Nasdaq endeksi yüzde 0,18 değer kaybederken, S&P 500 endeksi günü önceki kapanış seviyesinden tamamladı.

Avrupa tarafında, dün Almanya'da gerçekleştirilen eyalet meclisi seçimleri takip edilirken, Avro Bölgesi'nde açıklanan inşaat verileri ise önceki aya göre yüzde 1,8 artış kaydetti. Bu gelişmelerle Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,95, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,54 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,43 değer kazandı.

Bugün Asya'da, yarınki Japonya Merkez Bankası (BoJ) kararları öncesinde satış ağırlıklı bir seyir izleniyor.

BoJ'un atabileceği adımların piyasa beklentilerini karşılamayabileceği tedirginliği piyasalardaki satış baskısını artırıken, dolar/yen paritesi de sınırlı düşüşle 102 seviyesinin hemen altında dengelendi. Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,30, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,15 değer kaybetti.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi bugün yüzde 0.2 geriledi. 

Japonya piyasaları Perşembe günü Japonya Merkez Bankası (BOJ) kararının bir gün ardından resmi tatil nedeniyle tekrar kapalı olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir