Küresel piyasalar dalgalı seyrediyor

Küresel piyasalar yılın son üç gününe girilirken düşük hacimle dalgalı seyrini devam ettiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de, Noel tatili sonrasında piyasalarda düşük hacimli ve dar bant içinde dalgalı bir seyir izlenirken, pay piyasaları açıklanan Dallas Fed aktivite endeksinin beklentilerin altında kalmasının ardından günü sınırlı da olsa düşüşle tamamladı. Dün dolar endeksi yatay bir seyir izlerken, Dow Jones endeksi yüzde 0,14, S&P 500 endeksi yüzde 0,22 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,15 değer kaybetti.

Analistler, bugün dış ticaret dengesi ve konut fiyat endeksinin takip edileceğini dile getirerek, Noel tatili ile yılbaşı tatilini birleştiren yatırımcılar nedeniyle düşük işlem hacimli seyrin devam edebileceğini ifade ediyor.

Avrupa tarafında, veri gündeminin zayıf olması ve tatil havasının devam etmesi ile piyasalarda dalgalı bir seyrin etkili olduğu görülüyor. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,69, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,97 değer kaybederken, İngiltere'de resmi tatil nedeniyle işlem yapılmadı. 

Asya tarafında, bugün piyasaların genel olarak pozitif bir seyir izlediği görülüyor.

Asya borsaları Çin hisselerinin dün son bir ayın en büyük kayıplarını gerçekleştirmesinin ardından yükselmesi ve ham petrol fiyatlarının toparlanma göstermesiyle beraber bugün artış kaydetti. 

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Buna rağmen endeks yıl genelinde yüzde 12'lik bir kayıp gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

Japonya Nikkei endeksi ise yüzde 0.3 yükselerek erken seanstaki kayıplarından toparlandı.