Küresel piyasalar yükselişe geçti

Dow Jones endeksi sekiz gün art arda kayıpların ardından dün yüzde 1'e yakın değer kazanırken, bu sabah Asya borsalarında da yükselişler yaşanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asya borsaları ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk büyük yasa tasarısına partisinden yeterli desteği sağlayamayarak geri çekmesinin yarattığı hayal kırıklığını üzerinden atarak güne artıda başlarken yatırımcılar küresel ekonomik görünümdeki iyileşmeye odaklanıyor.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.2 yükselişe yakın dönemde gördüğü 21 ayın zirve seviyelerine yaklaştı. Dün yüzde 1 yükselen Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 0.1 artıda bulunuyor.

ABD'de ise Dow Jones endeksi dünkü seansı sekiz gün art arda kayıpların ardından yüzde 0.7 artıda kapattı. ABD'de 16 yıldan uzun bir sürenin zirvesine yükselen tüketici güven endeksi hisse piyasasını destekledi.

Dolar ise Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in bu yıl iki kere daha faiz artırımı yapılması beklentisinin "makul" olduğunu söylemesinin ardından dört ayın dip seviyelerinden toparlandı.