Kuveyt Türk, 'Altın Kartı' müşterileri ile buluşturdu

Kuveyt Türk, müşterilerine faizsiz ek limit veren "Altın Kart" banka kartını sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kuveyt Türk, katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak tasarlanan faizsiz ek limit veren  "Altın Kartı" müşterilerine sundu.  

Kuveyt Türk'den yapılan açıklamaya göre, banka kartlarının özelleştirilmiş bir versiyonu olan Altın Kart, müşterilere ek limit kullanım hakkı sağlayarak hesaplarında bakiye bitse de POS üzerinden harcama yapmalarına olanak sağlıyor. 

Katılım bankacılığında yenilikçi bir ürün olan Altın Kart, bu ek limiti 2 bin liraya ve 30 güne kadar vade ile müşterilerinin hizmetine sunuyor. Ayrıca her ay kısa mesaj ya da e-mail yoluyla hesap özeti göndererek bilgilendirme yapılıyor. 

Ayrıca, Altın Kart sahipleri yaptıkları harcamalardan altın puan kazanıyor. Hesaptaki bakiye kullanılarak yapılan alışverişlerde yüzde 0,35, ek limit kullanılarak yapılan alışverişlerde ise yüzde 0,1 altın puan hediye ediliyor. Müşterinin altın puan hesabında biriken puanların toplam tutarı 10 liraya ulaştığında gram altın olarak hesaba yansıtılıyor.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, piyasada ek limit özellikli banka kartlarının yeni gelişmekte olduğunu ve Altın Kart ile bu alanda güçlü bir varlık sergilemeyi hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"Kuveyt Türk olarak hem müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak hem de ülkemizin ekonomik hedeflerine katkıda bulunacak ürün ve hizmetler geliştirmeye önem veriyoruz. Kredi kartı kullanımına getirilen düzenlemeler ve tasarrufun teşvik edilmesine yönelik adımlar göz önünde bulundurulduğunda Altın Kart'ın önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Altın kart bir kredi kartı değil, banka kartı özelliklerinin yanı sıra tüketiciye hesabındaki bakiye bittiğinde alışverişlerde kullanım için ek limit sağlayan tüketici dostu bir karttır. Bu ürünümüz müşterilerimizi finansal yüklerin altına sokmayan, paraları bittiğinde de onların yanında olan altın kalpli bir karttır." 

Vemus, Hopinlock’u Türkiye’den önce Avustralya pazarına sundu

Bu konularda ilginizi çekebilir