Moody's: Euro Bölgesi'nin kredi görünümü 'durağan'

Moody's, 19 üyeli Euro Bölgesi'nin 2017 kredi notu görünümün 'durağan' olduğunu, siyasi risklerin ise arttığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Moody's Başkan Yardımcısı Sarah Carlson yayınladığı raporda, "Euro Bölgesi ülkelerinin 2017 kredibiliteleri için görünümün genel olarak 'durağan' olduğu belirtildi.

Euro Bölgesi'nde 2017 ve 2018 ekonomik büyüme dinamikleri genel olarak kredi notu açısından nötr ve borç değerleri üye ülkelerin çoğunda kötüleşmeyi durdurdu.

Bununla birlikte bazı Euro Bölgesi ülkelerinde artan siyasi ve politik risk devam eden reform çabalarını baltalayabilir" değerlendirmesini yaptı.

Moody's Euro Bölgesi'nin 2017 ve 2018'de ortalama yüzde 1,3 büyümesini bekliyor, bununla birlikte büyüme oranlarının ülkeden ülkeye değişiklik göstereceğini vurguluyor.

Euro Bölgesi dışında ticaret büyümesinin büyük olasılıkla zayıf kalacağını öngören Moody's, ABD dahil olmak üzere gelişmiş ekonomilerin çoğunda artan korumacılığın ticaret hacimleri üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı yaratacağını savundu.

Ülkelere göre büyüme beklentileri

Kuruluş, Lüksemburg, Malta, İrlanda ve Slovakya gibi küçük ülkelerin 2017 ve 2018'de yüzde 3'ün üzerinde güçlü büyüme göstermelerinin muhtemel olduğunu belirtirken, Yunanistan, İspanya ve Slovenya'nın daha yavaş ancak Euro Bölgesi ortalamasının üzerinde büyüyeceklerini tahmin etti. Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomileri Almanya, Fransa ve İtalya'nın ise 2017 ve 2018'de yüzde 2'nin altında büyümeye devam etmeleri bekleniyor.