New York borsası, düşüşle kapandı

ABD borsaları, Yellen ve Draghi'nin Jackson Hole konuşmaları öncesi geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

New York borsası, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin yarın Jackson Hole Sempozyomu'nda yapacağı konuşmalar öncesinde değer kaybetti.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 28,69 puan (yüzde 0,13) azalışla 21.783,40 puana, S&P 500 Endeksi 5,07 puan (yüzde 0,21) kayıpla 2.438,97 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 7,08 puan (yüzde 0,11) düşüşle 6.271,33 puana geriledi.

Piyasalar, yükselişle başladığı günü kayıplarla tamamlamasının ardından haftanın son işlem gününde Fed'in Jackson Hole Sempozyomu'ndan gelecek mesajlara odaklandı. Fed Başkanı Yellen'ın bilanço küçültme ve faiz artışı, ECB Başkanı Draghi'nin ise varlık alım programına ilişkin değerlendirmelerde bulunup bulunmayacağı merakla bekleniyor.

Öte yandan, ABD’de bu sabah açıklanan verilere göre, ülkede geçen hafta ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 234 binle beklentinin altında kaldı. İkinci el konut satışları temmuzda aylık yüzde 1,3 azalarak yaklaşık bir yılın en düşük seviyesine geriledi.