Oxford Economics’ten Türkiye tahmini

Kurum tarafından hazırlanan raporda, Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 2,9 büyümesi, dolar/TL’nin ise gelecek yılın sonunda 3.36 seviyesinde gerçekleşmesi öngörüsünde bulunuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Londra merkezli Oxford Economics Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 2,9 oranında büyümesinin, dolar/TL’nin ise gelecek yılın sonunda 3.36 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı.

Oxford Economics’in “Küresel Makro Temalar ve Varlık Görümleri” raporunda Türkiye ekonomisini bu yıl sonunda yüzde 2,8, gelecek yılın sonunda ise yüzde 2,9 oranında büyümesinin beklendiği belirtildi.

Raporda ayrıca dolar/TL’nin ise bu yılın sonunda 3,30, gelecek yılın sonunda ise 3,36 seviyesinde gerçekleşmesi öngörüldü.

Gelişmekte olan ekonomilerin dış şoklara karşı yakın dönemde dikkate değer bir şekilde direncini artırdığı, bu mukavemetin gelişmekte olan ülke varlıklarına da yansıdığı kaydedildi.

Raporda gelişen piyasalarda yaşanan sermaye çıkışına rağmen, son dönemde gelişen piyasaların geçmişteki krizlere kıyasla yaşanan şokları zarar görmeden atlatabildiği vurgulandı.

Raporda ABD’de başkanlık seçimini Cumhuriyetçi Donald Trump’ın kazanmasının ülkedeki politikalara ilişkin belirsizliği artırdığı, küresel ekonominin bu yıl sonunda yüzde 2,2, gelecek yıl ise yüzde 2,5 oranında büyümesinin beklendiği ifade edildi.

İngiltere ekonomisinin ise Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararına rağmen tüketici talebinin güçlü seyretmesi nedeniyle direnç gösterdiği, bu yılın sonunda İngiliz ekonomisinin yüzde 2,1, gelecek yıl ise yüzde 1,4 seviyesinde büyümesinin beklendiği kaydedildi.