Paskalya tatili sonrası dolar yükselişte

Paskalya tatili ardından kur, güne sınırlı yükselişle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Paskalya tatilinin sona ermesiyle birlikte piyasada işlem hacimlerinde artış beklenirken dolar/TL güne Avrupa ekonomilerine ilişkin endişelerle yükselişle başladı. Ancak, ABD faiz artırımlarının öteleneceği beklentisi kurdaki yukarı yönü sınırlıyor.

Dün akşam 2.56 civarında işlem gören dolar/TL, bu sabah 2.5715/2.5727 seviyesinde. Sepet bazında TL 2.6908/2.6927 civarında işlem görüyor.

ABD'de geçen hafta Cuma günü açıklanan zayıf istihdam verisinin ardından Fed'in yakın zamanda faiz artırımı kararı alacağına yönelik beklentiler azalırken gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında değer kazanıyor.

Bugün iç piyasada Hazine'nin Nisan ayı borçlanma programına ilişkin ilk ihalesinin takip edileceğini, 14 ay vadeli kuponsuz tahvilin ilk ihracının ise piyasada daha çok fonlar tarafından alınması nedeniyle anlamlı bir etki yaratmayacağını belirtiler. Öte yandan Hazine bugün saat 1730'da ise Mart ayına ilişkin nakit gerçekleşmelerini açıklayacak.

Dış piyasada ise Avrupa'da hizmetler PMI verileri izlenirken ABD'de takip edilecek bir veri bulunmuyor.

Dolar, ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından kaydettiği kayıpların neredeyse tamamını euronun baskı altında kalmasıyla birlikte geri aldı. Euro, dün 1.1036 dolara kadar yükseldikten sonra bugün 1.0936 dolara geriledi. Geçen haftalarda 1.10'un üzerini tekrar tekrar deneyen euronun tutunamaması bu düzeyin üzerinde satış talebinin yüksek olduğuna işaret ediyor.