Pegasus 'uçuşta'

Pegasus hisseleri dünkü yabancı alımları sonrasında devam eden girişlerle tavan oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Pegasus Hava Yolları hissede son üç gündür süren alımların ardından, bugünde yüksek hacimle tavan fiyattan işlem görüyor.

Analistler hissedeki yükselişle ilgili kesin bir neden olmadığını; ancak halka arz sırasında ikna edilemeyen bazı yurtdışı fonların ve yatırımcıların başarılı ilk çeyrek sonuçlarının ardından hisseye giriş yapmış olabileceğini belirtiyorlar.

Pegasus, yolcu sayısı ve satışlarındaki artış ile akaryakıt giderlerindeki azalışın etkisiyle ilk çeyrekte geçen yılın aynı döneminde 105.4 milyon lira olan zararını 6.3 milyon liraya indirmişti.

Bir analist, "Özellikle dünkü alımlar daha çok yabancı kaynaklıydı" dedi.

Bir başka analist ise, THY'deki grev nedeniyle bir miktar yolcunun Pegasus'a kaymış olabileceğini belirterek, "THY'de yönetim krizi olduğu yönündeki endişeler ve buna bağlı belirsizlik de Pegasus hisselerini yükseltiyor olabilir" dedi.

Düşük maliyetli havayolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Pegasus'un ek satış dahil yüzde 34.5 hissesinin halka arzında iki kat talep gelmişti. Şirketin 18.4 lira olarak belirlenen halka arz fiyatına göre piyasa değeri 1.88 milyar lira olarak belirlenmişti. Halka arz büyüklüğü ise 649 milyon lira olmuştu.

Şirket hisseleri 26 Nisan'dan itibaren BIST'te işlem görmeye başlamıştı.

Pegasus hisseleri ilk seansı yüzde 7.5 artışla tavan fiyat olan 22.95 liradan tamamladı.