Pegasus, satış gelirini yüzde 38 artırdı

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, “Artan verimliliğimizle ilk çeyreği vergi öncesi karla kapatarak geçen yılın aynı dönemine göre 100 milyon TL iyileşme sağladık” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Pegasus Hava Yolları, 2013 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 2013 yılının ilk çeyreğinde misafir sayısı bir önceki döneme göre yüzde 28 artarak 3,25 milyona ulaşan Pegasus’un aynı dönemde satış gelirleri de yüzde 38 artarak 386 milyon TL oldu.

Pegasus’un 2013 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarına göre; PGS Operasyonel FAVKÖK(*) geçen yılın aynı dönemine göre 73 milyon TL iyileşme göstererek, 52 milyon TL’ye ulaştı. Şirket, Vergi Öncesi Karlılıkta ise ilk 3 ayı pozitif kapatarak bir önceki yılın aynı dönemine göre 100 milyon TL iyileşme sağladı.

Şirketin operasyonel anlamda yaşadığı başarı yılın ilk çeyreğinde doluluk oranlarına da yansıdı. Pegasus’un bu dönemdeki misafir doluluk oranı da 4 puanlık artışla yüzde 78,3 seviyesine yükselirken, yine aynı dönemde ortalama günlük uçak kullanım oranı da yüzde 14,5 artarak, 9,5 Blok saatten 10,9 Blok saate çıktı.

"İlk çeyrekte 100 milyon TL iyileşme sağladık"

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, ilk çeyrek finansal sonuçlara ilişkin açıklamasında; “Bu üç ayda ulaştığımız sonuçlara baktığımızda; sezonsallık nedeniyle durgun geçmesini beklediğimiz bir dönemde PGS Operasyonal kârlılığımızı (EBITDAR*) 52 milyon TL’ye çıkardık yine aynı dönemde konma başına misafir sayısı da yüzde 7 artarak 137 misafirden 147 misafire ulaştı. Bu başarılı finansal ve operasyonel sonuçların arkasında stratejik iş modelimiz ve sonuç odaklı yapımız bulunmaktadır.

Operasyonumuzda satış/pazarlama ve verimlilik odaklı yaklaşımımızın artarak sonuca ulaştığını görüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin 2. büyük havayolu konumunda bulunuyoruz. Misafirlerimizin gidecekleri yere zamanında ulaşmasını önceliklendiren bir hava yolu şirketi olarak 2013 yılının ilk 3 aylık dönemini % 92.94’lük zamanında kalkış ile tamamladık.

Mart sonu itibariyle 2000’den fazla aile bireylerimizle, misafirlerimize 29 ülkede 71 noktaya uygun fiyatlı, güvenilir ve zamanında seyahat imkanı sunuyoruz. Mayıs ayında başlayacak Barselona, Haziran ayında başlayacak Doha ve Atina uçuşlarımızla yılın 2. yarısında misafirlerimize yeni destinasyon alternatifleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.