Petrol ABD verilerinden destek buldu

Jeopolitik risklerin ışığında hareket eden ham petrol fiyatları, ABD'de petrol sondaj çalışmalarının yavaşladığına ilişkin gelişmeler ve ham petrol stoklarında azalma görülmesiyle destek buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye’deki gerginlik sonucu petrol fiyatlarında başlayan yükseliş dün de sürdü. 

Buna ek olarak ABD'de dün petrol sondaj çalışmalarının yavaşladığına ilişkin gelişmeler ve Enerji Enstitüsü tarafından açıklanan ham petrol stoklarında da azalma görülmesi olumlu karşılandı. 

Brent petrolde dün alımların güçlenerek devam ettiği görülürken 46 dolar seviyesinin üzerinde tutundu. Bu sabah ise işlemler 46 doların hemen altında gerçekleşiyor.

ABD ham petrol fiyatları dün 43.04 dolar/varil seviyesinden kapandı. 

Bugün ise ABD’de tatil olması nedeniyle ABD ham petrol fiyatlarında işlem gerçekleşmeyecek.

Petrol sepeti

OPEC Petrol Sepeti dün 0,22 dolar artışla 39,81 dolar/varil oldu.

OPEC Haber Ajansı OPECNA'dan yapılan açıklamaya göre, OPEC tarafından referans fiyat olarak belirlenen sepet fiyatı önceki gün de 39,59 Dolar/varil seviyesindeydi. 

OPEC Petrol Sepeti, Saharan Blend (Cezayir), Girassol (Angola), Oriente (Ekvador), Iran Heavy (İran), Basra Light (Irak), Kuwait Export (Kuveyt), Es Sider (Libya), Bonny Light (Nijerya), Qatar Marine (Katar), Arab Light (Suudi Arabistan), Murban (BAE) ve Merey (Venezuela) petrol fiyatlarından hesaplanıyor.