Petrol fiyatları yükselişe geçti

Son dönemde yükseliş trendinde bulunan Brent petrolün varil fiyatı, dün 45 doların üzerini görmesinin ardından, bugün 44 doların üzerinde dengelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel arz fazlasına ilişkin endişelerle 41,5 dolar seviyelerine kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, petrol üretici ülkelerin toplantı yapacağı haberlerinin yanı sıra, Libya ve Nijerya'da petrol üretimine olumsuz yansıyan gelişmelerle yükselişe geçti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin, petrol fiyatlarında gözlenen son düşüşün geçici olup olmadığını gelecek ay gayriresmi bir görüşmede değerlendireceği haberleriyle dün yükselişini 4'üncü güne taşıyan ve 46,58 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, günü ise 45,16 dolardan tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise en düşük 44,78 ve en yüksek 45,21 doları görmesi sonrasında saat 10.20 itibarıyla 44,90 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, petrol fiyatlarında arza ilişkin gelişmelerin belirleyici olmayı sürdürdüğünü belirterek, üretici ülkelerden gelecek açıklamaların yakından takip edileceğini kaydediyor.

Bu akşam açıklanacak Amerikan Petrol Enstitüsü (API) haftalık petrol stoklarının da fiyatlar açısından önemli olduğunu vurgulayan analistler, teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatının 100 günlük hareketli ortalamasının da geçtiği 45,6 doların önemli direnç konumunda bulunduğunu ifade ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün günü yüzde 2'lik artışla 42,82 dolardan kapatması sonrasında bugün 42,5-43,0 dolar dar bandında hareket ediyor.