Petrol üretimini 6 ay dondurma görüşülecek

OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler 6 aylık üretimi dondurma anlaşmasını görüşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri ve üye olmayan ülkeler bugün yapacakları toplantıda küresel petrol üretimini en azından altı ay sınırlamayı görüşmeye hazırlanırken, Rusya da görüşmelere destek vereceğini açıkladı.

OPEC üyesi ülkelerin bakanları, İstanbul'da gerçekleştirilen enerji zirvesinde görüşmeleri yoğunlaştırarak geçtiğimiz ay Cezayir'de varılan anlaşmaya destek aradı ve kasım ayındaki toplantı öncesi hazır hale getirmeye çalıştı.

Küresel petrol stoklarının yükselmesiyle beraber petrol fiyatları 2014 ortasından bu yana yarı yarıya düştü. 

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih, Reuters'a dün yaptığı açıklamada "OPEC dışındaki birçok ülkenin (anlaşmaya) katılmaya hevesli olduğunu söyleyebilirim ... burada destekten bahsetmiyoruz, katkıdan bahsediyoruz" dedi.

OPEC bakanlarından alınan bilgiye göre bazı OPEC üyeleri ve Rusya, Azerbaycan ve muhtemelen Meksika gibi üye olmayan ülkelerin temsilcileri bugün Dünya Enerji Zirvesi sırasında TSİ 14.00'da bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirecek. OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, varılacak herhangi bir anlaşmanın başlarda  altı aylığına geçerli olacağını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir