Petrolde ibre yukarı döndü

Hafta başından bu yana gelen tüm olumsuz haberlere rağmen yükseliş eğilimini koruyan petrol, Fed sonrasında da yükseliş eğilimini sürdürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA Online

Ham petrol fiyatları, Rusya'nın petroldeki küresel stok fazlasını kontrol edebilmek için Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile işbirliği yapılabileceği ihtimalini değerlendirmesiyle dünü yaklaşık yüzde 3 değer kazancıyla tamamladı. Bugün ilk işlemlere baktığımızda kazanımların korunduğu gözleniyor.

Brent ham petrolünün varil fiyatı bu sabah itibariyle (saat 09:50) yüzde 0,64 artışla 33,19 dolardan işlem görüyor. 

Petrol tarafında hafta genelinde hem salı günü hem de çarşamba günü açıklanan stoklarda artış fiyatlara çok fazla yansımadı. 

Dünya Bankasının petrol için bu yıl ortalama 37 dolar seviyesinde işlem göreceği yönünde tahminde bulunması, emtia fiyatında toparlanmaya neden oldu. Akşam saatlerinde ise Fed’in faiz artışı yapmaması petrol tarafında bu yükselişleri destedi. 

Ancak, bu yükselişlere rağmen analistler, "Fed'in mart sinyali vermiş olması, arz fazlası sorunu devam ederken petrol fiyatları üzerinde önümüzdeki günlerde yeniden baskı oluşturabilir" uyarısında bulunuyor.