Piyasada tatil rehaveti sürüyor

Borsa haftanın ilk işlem gününe 50 puan yükselişle başladı. Döviz piyasası ise yatay seyrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi haftaya 49,98 puanlık yükselişle 65.808,45 puandan başladı. İMKB'de açılış itibariyle hisse senetleri, önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,08 oranında primli işlem görüyor. 
 
İMKB tatil öncesi dünyaya paralel bir şekilde yukarı yönlü hareketine sınırlı yabancı katılımı ve düşük hacimlerle devam etti. Tatil süresince olumlu seyrine devam eden global piyasalarda dün teknik nedenler ve veriler nedeni ile bir miktar satış olduğu gözlemlendi. 
 
Analistler endeksin 64.500 - 64.700 bandı üzerinde kaldığı sürece pozitif görünümünün devam edeceğini ve 66.000 - 66.400 seviyelerinin direnç olarak izleneceğini, olası düşüşlerde ise 64.700 seviyesinin güçlü destek konumuna gelebileceğini kaydediyor.
 
Yurtdışı kırmızı 
 
İMKB'nin ramazan bayramı nedeniyle tatil olduğu dönemde, Avrupa borç krizinin çözümüne yönelik liderlerin atacağı adımların olumlu beklentisiyle yukarı yönlü hareket eden piyasalar, Amerikan teknoloji şirket karlarının görünümü ve zayıflayan Japonya ihracat verileriyle yönünü aşağıya çevirdi. Amerika'daki bölgesel kuraklık ve Orta Doğu'da artan gerilim nedeniyle ham madde fiyatlarındaki artışın yakından takip edilmesi gerekiyor. Yurtdışında bugün izlenecek en önemli veri ABD'nin konut satış ve mortgage kredisi başvuruları olacak. 
 
Avrupa borsaları ise düşüşle açıldı. Londra borsasında FTSE 100 endeksi yüzde 0,7 değer kaybederek 5.816,86 puandan, Frankfurt'ta DAX Endeksi yüzde 0,6 gerileyerek 7.049,05 puandan, Paris Borsası'nda CAC 40 Endeksi de yüzde 0,7 düşerek 3.488,54 puandan güne başladı. 
 
Bu arada Alman Şansölye Angela Merkel'in Perşembe günü yapacağı konuşma öncesi piyasalarda olumlu seyrin sürme ihtimali yüksek olmasına rağmen, zaman zaman kar satışları gelebileceği uyarısı yapılıyor. 
 
Serbest piyasada ABD Doları 1,7960 TL'den, Euro 2.2365 TL'den işlem görüyor. 
 
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir