Piyasalar, ABD tarım dışı istihdama odaklandı

Asya borsaları dün Wall Street'teki kazanımların ardından yükselişe geçti. ABD ve Avrupa ise ECB'nin faizleri değiştirmeme kararı sonrası yükselirken, gözler ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinde olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Asya borsaları Wall Street'te dün görülen kazanımların ardından bugün yükseldi, ancak yatırımcıların ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde tedirgin oldukları görüldü.    

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.3 dolayında, Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 0.6 yükseldi.

Reuters anketine katılan ekonomistler tarım dışı istihdamın Şubat'ta 149,000 artmasını, işsizlik oranının ise yüzde 6.6 olarak açıklanmasını bekliyorlar. 

ABD borsaları beklentilerin altındaki işsizlik maaşı başvuruları verisi ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faizi bulunduğu seviyede bırakma kararının ardından dün yükseldi. S&P 500 endeksi yeni rekor yüksek seviyeden kapandı. 

ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde ve Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğe bağlı olarak dün piyasada tedirginlik gözlendi.

Wall Street'in korku göstergesi olarak tanımlanan CBOE Volatilite endeksi VIX .VIX yüzde 2.3 yükseldi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 1 Mart'ta sona eren haftada 323,000 ile beklentilerin
altında açıklanırken, ECB enflasyonun yüzde 1'in altındaki "tehlikeli bölgede" kalabileceğine
dair kaygılara rağmen politika faizini değiştirmeyerek beklendiği gibi yüzde 0.25'te tuttu.