Piyasalar yatay açıldı

Borsa İstanbul'da ilk işlemler 201 puan artışla gerçekleşirken, dolar 2,92'nin altında bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel piyasalarda yaşanan Noel tatili sakinliğiyle beraber işlem hacminin zayıf kalmasının öngörüldüğü piyasalar güne hafif alıcılı başladı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 201 puan artışla 74.246 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,27 oranında değer kazandı. 73.864 - 74.393 puan aralığında yatay bir seyir izleyen endeks, günün ilk yarısında 79 puan değer kazanarak 74.123 puana çıktı. 

Dün piyasaların kapanış saatlerinde 2.9223/2.9230 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah 2.9196/2.9214 seviyesinde güne başladı. Dolar, öğle saatleri itibariyle 2,9250 TL seviyelerinde hareket ediyor.

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurt dışından ise yalnızca ABD'den 15:30'da açıklanacak olan haftalık işsizlik başvuru verileri bekleniyor.

Noel arifesi olması dolayısıyla bugün bazı Avrupa piyasaları günü kapalı geçirirken, ABD'de ise piyasalar yarım gün açık kalacak.

Oyak Yatırım günlük borsa raporunda, "Yurtdışı piyasaların erken kapanması veya tatil olması nedeni ile BİST'de düşük hacimle yükseliş momentumunun sürmesini bekliyoruz" dedi.

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları Wall Street'teki yükselişler ve Noel tatilinden dolayı işlem hacminin zayıf olmasına rağmen ham petrol fiyatlarında yaşanan toparlanmayla beraber bugün iki buçuk haftanın en yüksek seviyelerini gördü. 
Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi Wall Street'in dün üst üste üçüncü kazanç seansını gerçekleştirmesinin ardından bugün yüzde 0.9 yükseldi.

Japonya'da dün İmparator'un doğum günü olması nedeniyle kapalı olan Nikkei endeksi bugün yüzde 0.3 yükseldi.

Fed'in uzun zamandır beklenen Aralık ayı toplantısındaki faiz artış kararının geride kalmasıyla beraber yatırımcılar artık Fed'in 2016 yılında ne kadar parasal sıkılaşmaya gideceği ve bu faiz artışlarının dünyanın geri kalanında nasıl bir etki yaratacağını görmeyi bekliyor.