Piyasalar yurtdışına rağmen yatay açıldı

Yurt dışı piyasalarda gözlenen güçlenme eğilimine karşın yurtiçi piyasalar yatay bir açılış gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yurt dışındaki pozitif hareketlenme içerde açılış itibariyle karşılık bulmadı.

ABD'de Donald Trump'ın kamu harcamalarını artırıcı ve vergi oranlarını düşürücü ekonomi politikası izleyeceği beklentisiyle borsalar küresel anlamda artışlar yaşadı. Yurtiçi piyasalar ise açılış itibariyle bu artışlara ayak uyduramadı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 14 puan düşüşle 75.529 puandan güne başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,02 oranında değer kaybetti.

BIST 100 endeksi dün yüzde 0.13 gerileyerek 75,543.57 puandan kapanmıştı.

Bugün yurt dışında açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurt içinde saat 10:00'da açıklanacak tüketici güven endeksi bekleniyor.

Piyasalar asıl olarak ise rekor düşük seviyelere inmeye devam eden TL'nin hareketini görebilmek için perşembe günü gerçekleşecek Merkez Bankası PPK toplantısından çıkacak faiz kararı bekleniyor.

Küresel piyasalarda son durum

ABD ve Avrupa'da da piyasalar dün yükselişle kapanırken, ABD hisseleri rekor yüksek seviyelere çıktı.

Asya borsaları bu sabah yatırımcıların Japonya'da bugün meydana gelen depremden çok etkilenmeden hareket etmeleriyle beraber bir haftanın zirvesine çıktı.

Fakat Wall Street'in de rekor yüksek seviyede kapanmasının ardından yatırımcılar ABD'de başkan seçilen Donald Trump ekonomi ekibini belirleyene kadar daha yüksek fiyatları kovalama konusunda temkinli bir duruş sergiledi.

Dolarda EKK iyimserliği son bulduDolarda EKK iyimserliği son buldu