Piyasalara Japonya desteği

Japonya'nın para politikasını gevşetmesinin ardından kur ve faiz güne düşüşle başladı. İMKB'de ise açılış 289 puan artışla 67.890 puandan yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Daralan ekonomileri yeniden hareketlendirmek adına merkez bankalarından adımlar gelmeye devam ediyor. Avrupa ve ABD merkez bankalarının aldığı önlemlere son olarak Japonya da eklendi. Japonya Merkez Bankası (BOJ) varlık alım programının büyüklüğünü 10 trilyon yen daha artırdı. Bilindiği gibi yurtiçinde de dün Merkez Bankası, faiz koridorunun üst bandını yüzde 10’a çekmişti.

Bu gelişmeler ışığında; sepet bazında TL dün PPK kararı ve bu sabah itibarıyla ABD ve Avrupa merkez bankalarına Japonya'nın da katılmasıyla değer kazandı. PPK öncesi 2.08'li seviyelerden şimdi 2.07'nin altına geriledi. Bankalararası piyasada dolar 1.79 seviyelerine gevşemiş durumda.

Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 7.31 ve valörlü kapanışta ortalama yüzde7.32 seviyesinde olan gösterge tahvilde bileşik faiz bugün tezgahüstü piyasada güne yüzde7.29/7.26 seviyesinden başladı. Gösterge tahvilin bileşik faizi için 7,25 seviyesinin destek olarak takip edileceğini belirten analistler, yüzde 7,35 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

İMKB'de ise gün 289 puan artışla 67.890 puandan başladı. Dün kar satışlarının yoğunlaştığı bankacılık hisseleri ise açılışını ortalama yüzde  0.6 primle başladı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir