Piyasaları "uydurma" haber mi karıştırdı?

Dün ABD Hazine tahvil getirilerinin 10 ayın zirvesine çıkmasına ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin değer kaybetmesine neden olan Çin'in ABD Hazine tahvil alımını azaltacağı yönündeki haberin "uydurma" olabileceği ifade edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin Devlet Döviz İdaresi (SAFE), Çin'in ABD Hazine tahvillerinin alımını yavaşlatmayı veya durdurmayı düşündüğü yolundaki bir haberin hatalı bilgilere dayalı ve "uydurma" olabileceğini açıkladı.

Bu açıklamanın ardından ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirisi dünkü kapanış değeri olan yüzde 2.549'dan yüzde 2.5366'ya geriledi.

Bloomberg News dünkü haberinde, Çinli yetkililerin, piyasanın kendileri için çekiciliğinin azaldığı ve ABD-Çin ticaret geriliminin arttığı bir ortamda, Amerikan Hazine tahvillerinin alımının yavaşlatılmasını veya son verilmesini önerdiğini bildirmişti.

Haber, ABD hazine tahvil getirilerinin 10 ayın en yüksek seviyesine yükselmesine ve gelişmekte olan para birimlerinin dolar karşısında değer kaybetmesine yol açtı.

ABD Hazine bakanlığının verilerine göre Çin, Ekim 2017 itibariyle 1.19 trilyon dolar değerinde ABD Hazine tahviliyle Amerikan devlet tahvillerinin en büyük yabancı sahibi.

Çin, New York rallisini bitirdiÇin, New York rallisini bitirdi

Çin'in adımı Fed'in planlarını etkiler mi?Çin'in adımı Fed'in planlarını etkiler mi?

Piyasalar, Çin ve NAFTA ile gerilediPiyasalar, Çin ve NAFTA ile geriledi

Bu konularda ilginizi çekebilir