PPK kararları banka hisselerine yaradı

PPK kararlarının ardından banka hisselerinin yükselişi yüzde 2'yi geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL  - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören banka hisselerinin ortalama yükselişi Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarının ardından yüzde 2'yi aştı.
 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarının ardından yükselişi hızlanan bankacılık endeksi en yüksek 173.022 puanı gördükten sonra bu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 1,86 oranında yükselişle 172.600 seviyelerinde dengelendi. İMKB 100 endeksinin yükselişi ise diğer sektör hisselerinin yükselişe aynı oranda katılmaması ile yüzde 1 seviyelerinde bulunuyor.
Bu dakikalarda dünkü kapanışa göre en fazla değer kazanan büyük banka hisseleri, yüzde 2,22 ile Yapı Kredi Bankası, yüzde 2,19 ile Akbank ve yüzde 1,55 ile İş Bankası (C) olarak sıralandı.
 
PPK bugünkü toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 5,5 düzeyinde sabit tuttu. Gecelik faiz oranlarını borçlanmada yüzde 4,50'de sabit tutan PPK borç verme faizini yüzde 8,50'den yüzde 7,50'ye düşürdü.
Karar öncesinde banka hisseleri üzerinde baskı oluşturan zorunlu karşılıklarda artırıma gidilebileceği beklentisi gerçekleşmezken, PPK sadece rezerv opsiyon katsayısını (ROK) 0,1 puan artırdı.