"Dolar/TL'de 2.1890 seviyesi hala kritik"

Pyasalardaki iyimserlikle Dolar/TL'de düşüş devam ediyor. Ancak kâr realizasyonları ve kurumsal talep nedeniyle 2.20'ler test edilebilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni başkanı Janet Yellen'ın Fed'in mevcut politika duruşunun devam edeceğine işaret eden açıklamaları sonrası piyasalardaki iyimserlikle Dolar/TL'de düşüş sürerken, dış piyasalardaki seyir izlenecek.

Dolar/TL bu sabah 2.1890'a kadar geriledikten sonra 2.1910/2.1922 seviyesinden işlem görüyor.

Gün içinde genel olarak Dolar/TL'de aşağı hareketin sürmesi beklense de bankacılar kurun gerilediği seviyelerden gelebilecek olası kurumsal talebe de dikkat çekiyor.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Bugün kurun gerilediği seviyelerden kâr realizasyonları ve kurumsal talep nedeniyle ilk etapta tekrar 2.20 seviyelerine bir hareket görebiliriz. Ancak sonrasında kurun tekrar gevşemesini bekliyorum. Dolar/TL'de 2.1890 seviyesi hala kritik" dedi.

Yurtiçi ve yurtdışında veri gündeminin zayıf olduğu bugün saat 12:00'de euro bölgesi sanayi üretimi açıklanacak. Öte yandan saat 15:45'te St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın katılacağı bir panelde konuşma yapması bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir