"Türkiye'nin En İyi Katılım Bankası" seçildi

Albaraka Türk, The Banker tarafından düzenlenen Islamic Bank of The Year (Yılın İslami Bankası) yarışmasında "Türkiye'nin En İyi Katılım Bankası" seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Albaraka Türk, The Banker tarafından "Türkiye'nin En İyi Katılım Bankası" ödülüne layık görüldü. Banka böylece, 2013 yılından bu yana düzenlenen yarışma kapsamında üçüncü kez aynı ödülün sahibi oldu. 

Banka bu ödülle, Albaraka Bankacılık Grubu'nun faaliyet gösterdiği ülkelerde ödüle layık görülen tek banka olarak da kayıtlara geçti. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, 2014 yılında kendileri için en zor görevin, ülkedeki ekonomik durumla yüzleşmek ve bu durumla uygun bir ilişki yürütmek olduğunu belirterek, "Bu süreçte ekonomik büyümedeki ve ihracattaki yavaşlama ve dövizdeki dalgalanmalara rağmen karlılığımızı ve sürdürülebilir büyüme politikamızı hayata geçirmeyi başardık" ifadesini kullandı. 

The Banker tarafından yapılan açıklamada ise Albaraka Türk'ün, sadece rakamsal verilere dayanarak değerlendirildiğinde 2014'te başarılı bir yıl geçirdiği kaydedilerek, "Banka, islami uyumlu varlıklarını yüzde 22,68 artırırken, KOBİ müşterileri yüzde 30 yükselterek 48 bine ulaştı" ifadesi kullanıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir