Rusya petrol üretimini 150 bin varilden fazla azaltmak istemiyor

OPEC ile petrol kısıntısını görüşmek üzere bugün masaya oturacak olan Rusya, günlük 150 bin varilden fazla kısıntıya gitmek istemiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya, RIA ajansında yer alan habere göre petrol üretimini 2019'un ilk üç ayında azami günlük 150 bin varil azaltmak istiyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri, petrol fiyatlarını yükseltmek amacıyla üretim kısıntı yapmayı değerlendiriyorlar.

Dünkü toplantısında üretim kısıntısını ele alan OPEC, herhangi bir karara varmadan önce bugün örgüt üyesi olmayan Rusya ile toplanarak Moskova'nın ne kadar kesintiye razı olduğunu öğrenmek istiyor.

OPEC delegelerinin dün verdiği bilgiye göre Rusya'nın üretimini 150 bin varil/gün azaltması halinde toplam üretim kısıntısı 1 milyon varil/gün düzeyinde kalacak. Rusya'nın üretimi 250 bin varil/gün azaltması halinde de toplam kısıntının 1.3 milyon varil/günü aşması olası.

OPEC ile Rusya arasındaki müzakereler hakkında bilgi sahibi bir kaynağa dayandırılan RIA haberinde, Rusya'nın üç ay sonunda üretim kısıntısı miktarını yeniden değerlendirilebileceği belirtildi.

Petrol bu sabah saat 09:33'de yüzde 1'e yakın kayıpla 59,48 dolardan işlem görüyor.