Savcılık yolsuzluk iddialarını soruşturuyor

ING bankasının yolsuzluk iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hollanda Mali suçlar savcılığı sözcüsü Marieke van der Molen, "Bankanın kural dışı işlemleri bildirmediği ya da zamanında bildirmediği kuşkusu var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hollanda savcılık sözcüsü, ING bankasının Özbekistan'da para aklama ve yolsuzluk olaylarına karıştığı iddialarının Hollanda'da savcılık tarafından soruşturulduğunu ve konunun banka için ağır para cezaları doğurabileceğini söyledi.

Molen, "Soruşturmanın konusu bir Özbek devlet görevlisine ait şirkete, VimpelCom tarafından yapıldığı iddia edilen olağandışı ödemelerdir."

Hollanda merkezli telekom operatörü VimpelCom Şubat ayında Özbekistan'daki rüşvet iddiaları konusunda ABD ve Hollanda'da açılan soruşturmaların uzlaşmayla sonuçlanması için 795 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

ABD savcıları Özbekistan'ın eski başkanı İslam Kerimov'a yakın bir Özbek işadamının kurduğu bazı tabela şirketlerine 800 milyon dolar rüşvet verildiğini iddia ediyor.

ING sözcüsü Raymond Vermeulen, soruşturmayı doğruladı ve konunun bankanın geçen hafta açıklanan yıllık raporunda yer aldığını söyledi ancak başka bilgi vermedi.

Banka, ABD makamlarından gelen bilgi taleplerine olumlu yanıt verdiklerini açıkladı.

ING hisseleri TSİ 1530 itibariyle yüzde 4.7 düşüş gösterdi.