Şimşek: Bankalara vurmak moda oldu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Son dönemlerde bankalara vurmak, bankaları hırpalamak moda. Bu son derece yanlış" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaların ekonomide önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Son dönemde bankalara vurmak, bankaları hırpalamak moda. Bu, son derece yanlış. Bankacılık sistemi olmadan, sistem sağlıklı çalışmadan bizim ekonomide kalıcı bir başarı elde etmemiz mümkün değil. Onun için bizim bütün alanlarda hassasiyetleri gözeterek, sektör ile birlikte çalışarak sistemin sağlıklı yapısını sürdürmemi gerekiyor" dedi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) düzenlediği çalıştaya katılan Şimşek, burada bir konuşma yaptı. Şimşek, bankaların muhabirlik ilişkisi kuramazsa faaliyet gösteremeyeceğini anlattı.

Bankacılık sisteminin varlık kalitesine bakıldığında Türkiye'nin bir başarı hikayesi yazdığına dikkati çeken Şimşek, "2012 yılından bu yana çevremizdeki bütün çalkantılara rağmen, hem krizin devam artçı şoklarına rağmen hem de bölgedeki jeopolitik risklere rağmen şu anda donuk kredilerin toplam kredilere oranı yüzde 3'ün altında. Bu büyük bir başarı ve sizi tebrik ediyorum. Bu ne demek? Bankalarımızın sistemimizin çok iyi gerçekten başarılı bir kültüre sahip olduğuna gösteriyor. Buradaki deneyimimizi nispeten kolay olabilecek suç gelirleri ile mücadeleye aktarmamız gerekiyor" dedi.

Türk bankacılık sektörünün tüm alanlarda başarılı olduğunu vurgulayan Şimşek, şunları söyledi: "Türk bankacılık sektörü en sıkıntılı dönemi en ufak bir yük yaratmadan başarılı bir şekilde atlatmıştır. Son dönemlerde bankalara vurmak, bankaları hırpalamak moda. Bu son derece yanlış. Bankacılık sistemi olmadan, sağlıklı sistem çalışmadan, bizim ekonomide kalıcı bir başarıyı elde etmemiz mümkün değil. Onun için bizim bütün alanlarda hassasiyetleri gözeterek çalışıp, sistemin sağlıklı yapısını sürdürmemiz gerekiyor."