S&P, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü teyit etti

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde değişikliğe gitmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu "BB+" seviyesinde korudu, not görünümünü ise "negatif" olarak teyit etti. 

S&P'den yapılan açıklamada, hükümetin borç yükümlülüklerinin düşük olduğuna dikkat çekilerek, Türkiye'nin kredi notunun ülkenin düşük seviyedeki borç yükü tarafından desteklendiği belirtildi.

Ekonomik büyümenin, mali teşvikler ve vergi istisnalarının tüketimi arttırması yoluyla desteklenmesinin beklendiği ifade edilirken, tüketimin ekonomik büyümenin "temel gücü" olmaya devam edeceği vurgulandı.

Türkiye'nin cari açığının ve yüksek dış finansman açığının kredi notları üzerinde baskı oluşturduğu kaydedilirken, bunun ekonomik büyümeyi dış finansman risklerine karşı zayıflattığına işaret edildi. Ayrıca zayıf büyüme ve kur oynaklığının mali bozulmaya yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, Türkiye'nin büyüme tahminlerine de yer verildi.

S&P, Türkiye ekonomisinin bu sene yüzde 2,6, gelecek yıl ise yüzde 2,8 büyümesinin beklendiğini, 2019 ve 2020'de de yıllık yüzde 3 oranlarında genişlemesinin öngörüldüğünü duyurdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir