SPK Foreks'e yeni tedbir getiriyor

SPK Başkanı Ertaş, Foreks'te yeni yıl itibariyle, küçük yatırımcıyı koruyucu ilave tedbirler alacaklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, "Foreks'te işlem yapan 100 yatırımcının 87-88'i bu işten zarar ediyor. Bu yılın sonunda Foreks'te küçük yatırımcıları koruyucu ilave tedbirler getireceğiz" açıklamasını yaptı.

Ertaş, piyasaların uzun süredir merakla beklediği stopaj uygulamasının 5 yıl uzatılmasını öngören taslak hakkında değerlendirmede bulunarak, bu hususta yatırımcıların endişe etmesini gerektiren herhangi bir durum olmadığını belirtti.

Uygulamada değişiklik olup olmayacağının sorulması üzerine Ertaş, tasarının TBMM'de son halini almadan bir şey söylemenin mümkün olmadığını ancak şu andaki açıklamaların mevcut durumun aynen devam edeceği yönünde olduğunu bildirdi. 

'Bütün paranın kaybedilme ihtimali yüksek'

SPK Başkanı Ertaş, Foreks işlemleri ile ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine ise bu işlemlerin kaldıraç oranlarının yüksek olduğunu, 1 liralık yatırımla 100 liralık işlem yapılabildiğini, yüzde 1'lik bir fiyat değişimiyle bütün paranın kaybedilme ihtimalinin yüksek olduğunu anlattı. 

Foreks'i çok iyi bilmeyen yatırımcıların bu işe girmemesini önerdiklerini belirten Ertaş, şunları kaydetti:

"Foreks'e yatırım yapacaklara çok küçük rakamlarla bu işi denemelerini, birden fazla aracı kurumla çalışmalarını ve aldatıcı reklamlara da güvenmemelerini şiddetle tavsiye ediyoruz.

Foreks'te işlem yapan 100 yatırımcının 87-88'i bu işten zarar ediyor. Dolayısıyla bütün bunlar bilerek yatırım yapılmalı. Biz zaten bu yılın sonunda reklamları yeniden düzenliyoruz, Foreks'te küçük yatırımcıları koruyucu ilave tedbirler getireceğiz. Yeni düzenlemelerimiz de 1 Ocak 2016'dan itibaren yürürlüğe girecek."