TCMB: Mevduata sınır konuşulmadı

TCMB yetkilileri bugün bankacılarla bir araya geldi. Yapılan görüşmede mevduata sınır konusunun kesinlikle gündeme gelmediği belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkez Bankası yetkilileri, bugün bazı bankaların hazineden sorumlu genel müdür yardımcıları ile gerçekleştirilecek görüşmelerin rutin olduğunu, sermaye kontrolü veya mevduat sınırlamaları gibi konuların gündemde olmadığını belirtti.

Bankacılılar, Merkez Bankası'nın daveti üzerine bu sabah yapılacak görüşmeye birçok GMY'nin katılacağını belirtmişlerdi.

Reuters'a bilgi veren bir TCMB yetkilisi, "Görüşmeler rutin. Mevduat sınırlaması gibi konular kesinlikle gündemimizde yok" dedi.

Yetkili ayrıca "rutin" olarak tabir ettiği görüşmelerde sermaye kontrolü ya da para politikasına ilişkin ileriye yönelik mesajların verilmesinin de "kesinlikle" gündemde olmadığına vurgu yaptı.

TCMB zaman zaman bankacılık sektöründeki, piyasalardaki veya kendi sorumluluk alanındaki gelişmeleri değerlendirmek ve görüş alış-verişinde bulunmak üzere sektör yetkilileriyle bu tür görüşmeler gerçekleştiriyor.