TCMB'den ödeme sistemlerine ilişkin basın duyurusu

TCMB, 6493 sayılı Kanun'un 11. maddesinin uygulanmasına ilişkin basın duyurusu yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemleri, ödeme hizmetleri ve elektronik para kuruluşları hakkında Kanun'un 11. maddesinin uygulanmasına ilişkin basın duyurusu yayımladı.

TCMB'den yapılan duyuruda, 6493 sayılı Kanun'un 10. maddesi ile ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemlerindeki işlemlerin mutabakatının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini teminen koruyucu hükümler getirildiği ve söz konusu hükümlere tabi olacak sistemleri belirleme yetkisinin anılan Kanun'un 11. maddesi uyarınca Merkez Bankasına verildiği belirtildi.

Duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Yapılan değerlendirmeler sonucunda Bankamız ile Bankalararası Takas Odaları Merkezi, İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ, Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ ve Bankalararası Kart Merkezi AŞ tarafından işletilen ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemleri, Kanun'un 10. maddesinde yer alan hükümlere tabi olacak sistemler olarak belirlenmiş olup, söz konusu hususa ilişkin duyuru 19 Mart 2014 tarih ve 28946 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir