TEB, ilk çeyrekte 340,6 milyon lira kâr etti

TEB'in ilk çeyrek net kârı 340,6 milyon lira oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) ilk çeyrek net kârı'nın 340,6 milyon lira olduğu açıklandı.

TEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bankanın aktif toplamı yıl başından itibaren yüzde 2 oranında artarak 81,5 milyar liraya ulaşırken, net kârı 340,6 milyon lira olarak gerçekleşti. Krediler 2017 yılının ilk üç ayında toplam aktiflerin yüzde 70'ini oluştururken, toplam 57,3 milyar liralık kredilerin yarıya yakınını KOBİ'ler kullandı.

TEB'in 2017 yılının ilk çeyreğinde takipteki kredilerinin oranı yüzde 3,15 seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 3 artarak 51,1 milyar liraya ulaştı. İstikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren TEB'in özkaynakları yüzde 5 oranında artarak 8,2 milyar liraya ulaşırken, sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 15,44 olarak gerçekleşti.

2017 yılının ilk çeyreğinde özellikle ekonomik aktivitenin canlanmasında çok önemli bir yer tutan Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı krediler TEB’in gündeminin ilk sıralarında yer aldı. Hem müşterilerine hem de ekonomiye değer yaratmak için "Daima iyi banka" vizyonuyla hareket eden TEB, KGF mekanizmasını da iyi kullanarak bankacılık sektörünün yüzde 5'lik kredi büyümesine önemli katkı sağladı.

Dış ticaret faaliyetinde bulunan firmaların ve KOBİ'lerin yeni pazarlara ulaşma ve yeni müşteriye erişimlerinde adeta bir dış ticaret kılavuzu olarak hizmet veren online bilgi platformu "tebledisticaret.com", 2017 yılı Mart ayından itibaren TEB müşterisi olmayanların da kullanımına açıldı. Bu sayede TEB müşterisi olsun olmasın dış ticaret faaliyetinde bulunan her firmanın, ithalat ve ihracat sürecinde ihtiyaç duyacakları referans bilgiye erişebilmesi hedefleniyor.

"KOBİ'lerin Danışman Bankası" yaklaşımıyla özel hizmetler sunan TEB, kadın patronların ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan TEB Kadın Bankacılığı çalışmaları kapsamında, "Takım Yıldızı" projesiyle seçilen şube müdürleri, kadın patronlara, iş planlarını hayata geçirmelerinden yeni pazarlara ve müşterilere ulaşmalarına kadar işletmelerini büyütmeleri için gerekli konularda destek verecek, koçluk yapacak.

İstanbul'da Şubat ayında başlayan proje kapsamında öncelikle 25 şube müdürüne işletme koçluğu becerisi kazandırmak amacıyla özel eğitim verilirken, eğitimi tamamlayan şube müdürleri koçluk yapacakları müşterileriyle bire bir çalışmaya başladı.

CEBTETEB 3,5 milyar lira hacme ulaştı

TEB, Mart 2015'te hayata geçirdiği CEPTETEB Dijital Bankacılık platformu ile iki yılda 400 bin müşteriye, 3,5 milyar liralık mevduat hacmine ulaştı. Bu süreçte 3,5 milyon kez indirilen CEPTETEB mobil uygulaması ile TEB müşterileri 32 bin kez temassız ödeme gerçekleştirdi.

Cep telefonunu cüzdan olarak da kullanmak isteyen CEPTETEB’liler QR kodla 270 bin kez para çekti. CEPTETEB’lilerin 750 bin sorusu ve ihtiyacı destek merkezi tarafından dinlenirken, 554 bin kez web chat ve görüntülü konuşma gerçekleştirildi.