TeliaSonera: Genel kurula odaklanacağız

TeliaSonera Başkanı ve CEO'su Per-Arne Blomquist, Turkcell'e yapılan bağımsız üye atamaları memnuniyet verici olarak değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - TeliaSonera Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Per-Arne Blomquist, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Turkcell'e yeni bağımsız üye atamasıyla ilgili olarak "SPK'nın sorunu üç bağımsız üye atayarak çözmeye yönelik kararını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

TeliaSonera'dan yapılan açıklamaya göre, Turkcell'in kurumsal yönetişimle ilgili düzenlemelere uyamamış olması nedeniyle, SPK'nın bugün Mehmet Bülent Ergin, Tero Kivisaari ve Oleg Malis'in yönetim kurulu üyeliklerine son vererek yerlerine kendi seçtiği üç tane bağımsız yönetim kurulu üyesi atadığını anımsattı.

TeliaSonera Başkanı ve CEO'su Per-Arne Blomquist konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "TeliaSonera'nın Turkcell Yönetim Kurulu'ndaki açmazı sona erdirmeye yönelik çabaları başarısızlıkla sonuçlandığı için, SPK'nın sorunu üç bağımsız üye atayarak çözmeye yönelik kararını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

SPK'nın girişiminin şirketin yerel ve bölgesel anlamdaki liderliğini geliştirmesine fırsat vereceğini dile getiren Blomquist, Turkcell'e bağımsız üye atanmasının, Turkcell'i adil kurumsal yönetişim ve etkin bir yönetim düzeyine eriştirmek yönünde atılmış adımlar olduğunu ifade etti.

Per-Arne Blomquist, olabilecek en yakın zamanda, hissedarların şirketin ana sözleşmesine ilişkin değişiklikleri onaylayabilecekleri, yeni yönetim kurulu üyelerinin şirketin hissedarlık oranları ölçüsünde hakkaniyetli bir biçimde seçilebileceği ve finansal hesapların onaylanabileceği bir genel kurul toplanabilmesi için odaklanacaklarını belirterek, "Böylece şirket uzun zamandır ödenmesi gereken kar payı dağıtımını gerçekleştirebilecektir" dedi.