TL'de zayıf görünüm sürüyor

Dolar/TL iç siyasi endişeler ve Ukrayna'daki jeopolitik risklerle güne 2.24'ün üzerinde başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yaklaşan seçimler öncesi devam eden iç siyasi endişeler ve Ukrayna'daki jeopolitik risklerle dün gece 2.2525'e kadar yükselerek üç haftanın en yüksek seviyesini test eden dolar/TL bu sabah ise güne 2.24'ün üzerinde başladı.

Bankacılar yaklaşan seçimler öncesi siyasi gelişmelerin ve siyasilerin söylemlerinin önümüzdeki dönemde de kur ve faiz üzerinde zaman zaman belirleyici olabileceğini ve yakından takip edilmeye devam edeceğini belirttiler. İç piyasada bugün açıklanacak tek veri şubat ayı tüketici güven endeksi olurken TSİ 10:55 şubat ayı Almanya işsizlik verileri, 15:00'da şubat ayı Almanya öncü TÜFE, 15:30'da ocak ayı ABD dayanıklı mal siparişleri, ve 15:30 işsizlik maaş başvuruları takip edilecek.

Rus Interfax haber ajansı bu sabah, Ukrayna'ya bağlı Kırım'da silahlı kişilerin bölgesel hükümet binası ve parlamento binasını ele geçirdiklerini duyurdu.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve oğlundan bir iş anlaşması kapsamında belli bir miktarda parayı almamasını söylediği ikinci bir ses kaydı dün akşam You Tube üzerinden yayınlandı.

Öte yandan, twitterda Başbakan'ın sağlık durumuna ilişkin bazı iddiaların ardından Başbakanlık kaynakları, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bugün Burdur ve Uşak'ta seçim çalışmalarını yürüteceğini ve programında herhangi bir değişiklik bulunmadığını açıkladı.

Siyasi endişelerin artmasına neden olan ve Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ilk kasetlerin yayımlanması öncesi Pazartesi akşam saatlerinde 2.1763 seviyesindeki olan dolar/TL dün akşam iki haftanın en yüksek seviyesi olan 2.23'ün üzerine çıkmıştı.

Kur bu sabah ise güne 2.2403'e kadar yükselerek başlarken sepet bazında TL ise 2.65'in üzerine çıktı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir