TSKB, 98 puanla 1. oldu

TSKB, "Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması"nda birinci oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), "Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması"nda 98 puanla ilk sırada yer aldı. 

TSKB'den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Şeffaflık Örgütü, Türkiye'de kurulu ve halka açık en büyük şirketlerin yer aldığı Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksindeki şirketlerin kurumsal raporlarının baz alındığı, "Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması"nı yayınladı. Araştırma, "Yolsuzlukla Mücadele Programının Raporlanması", "Organizasyonel Şeffaflık" ve "Ülkesel Raporlamalar"dan oluşan üç boyut çerçevesinde gerçekleştirildi. 

TSKB, "Yolsuzlukla Mücadele Programının Raporlanması" konusunda 96, "Organizasyonel Şeffaflık" alanında ise 100 tam puan aldı. Banka, yolsuzlukla mücadele ve organizasyonel şeffaflık kategorisinde ortalama 98 puanla birinci sırada yer aldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, şunları kaydetti: 

"BİST Kurumsal Yönetim Endeksi'nde 2009 yılından bu yana en yüksek nota sahip kuruluşlar arasında yer alan bir banka olarak faaliyetlerimizde evrensel etik değerlere uyum ve şeffaflık son derece önemli bir yere sahip. Şirketlerin daha şeffaf olmaları için teşvik edici bir çalışma olduğunu düşündüğümüz Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması'nda aldığımız yüksek puanla gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de sürdürülebilir bankacılık anlayışımız doğrultusunda ülkemiz için kalıcı değer yaratmaya devam edeceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir