TSKB'nin kredi büyüklüğü 12 milyar TL'ye ulaştı

TSKB'nin ilk çeyrek solo net kârı yüzde 0.5 artışla 94.2 milyon lira oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) toplam kredi büyüklüğü 12 milyar TL'ye ulaştı. 

TSKB'den yapılan yazılı açıklamada, bankanın 2015 yılının ilk üç aylık döneminde toplam kredi büyüklüğü, geçen yılın aynı dönemine göre kurdan arındırılmış bazda yüzde 14,5 artararak, 12 milyar TL'ye ulaştı. Bankanın aktif büyüklüğü ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,2 büyüme kaydederek 17,3 milyar TL olarak gerçekleşti. 

Banka, özkaynaklarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,8'lik artışla 2,2 milyar TL'ye taşıdı. Yıllık bazda ortalama özkaynak ve aktif getiri oranları da sırasıyla yüzde 16,6 ve yüzde 2,3 oldu. 

Banka'nın net dönem karı ise geçen yıla göre artış göstererek 94,2 milyon TL olarak gerçekleşti. 

TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 65 yıldır özel sektörün gelişimine kesintisiz kaynak aktaran bir banka olarak sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme anlayışları doğrultusunda 2015 yılına iyi bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

İlk çeyrekte kaynak çeşitlendirme yönünde çalışmalarını sürdürürken kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik alanında da önemli başarılara imza attıklarını dile getiren Türkakın, şunları ifade etti: 

"Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin 'En Yüksek Kurumsal Yönetim Notuna Sahip Kuruluş' ödülüne değer görülmenin yanı sıra Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin bu yıl ilk defa düzenlediği 'Kurumsal Raporlamada Şeffaflık Araştırması'nda birinci sırada yer alma gururunu yaşadık. Kurulduğumuz günden bu yana, ülkemizin sürdürülebilir büyümesine ve kalkınmada kalitenin artırılmasına yönelik finansman ve danışmanlık desteği veriyoruz. 

Son yıllarda hedeflerimiz doğrultusunda gerek uluslararası sermaye piyasalarından gerek uluslarüstü kaynak sağlayıcılardan temin ettiğimiz fonları miktar ve çeşitlilik olarak artırıyoruz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemlerde de ana faaliyet alanlarımız olan orta ve uzun vadeli kredilendirme, proje finansmanı ve yatırım bankacılığı alanlarındaki çalışmalarımıza sürdürülebilirlik vizyonumuzla katma değer sağlamaya devam edeceğiz."