Tüm zamanların rekoru!

Borsada bu sabah 72.000 puanla İMKB tarihinin en yüksek seviyesi test edildi. Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7.10 seviyesine kadar geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kredi notu beklentisi ve dış piyasalardaki olumlu tablonun desteğiyle alıcılı açılan İMKB tüm zamanların rekorunu kırdı. Ulusal-100 Endeks, 71.884 puanla tarihi zirvesinden açıldı ve endeks günün ilk dakikalarında 72.000 seviyesi ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Analistler 71.350 puan seviyesinin destek ve 72.500 puan seviyesinin ise direnç olarak takip edileceğini belirtiyor.
 
Bu arada az önce açıklanan ticaret açığı, geçtiğimiz ay piyasa beklentisinin biraz üzerinde gerçekleşti. Eylül'de dış ticaret açığı 6.83 milyar dolar olurken, ticaret açığı Ocak-Eylül döneminde 63.48 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Eylülde kıymetli taş ihracatı yüzde 493 artışla 1.6 milyar dolar oldu. En çok ihracat yapılan ülke ise yüzde 452 artışla Birleşik Arap Emirlikleri… 
 
Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7.10 seviyesine kadar geriledi. 
 
Döviz piyasasında ise Euro/Dolar 1.2980 seviyesinde yer alırken, dolar 1.7950 seviyesinde.
 
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.