Türk Eximbank, Londra'da 16 kurumsal yatırımcıyla görüştü

Türk Eximbank, ihraç ettiği tahvilleri portföyünde bulunduran veya yatırım yapma potansiyeli taşıyan kurumsal yatırımcılarla Londra'da planladığı görüşmeleri tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Londra'da yaptığımız Non-deal RoadShow görüşmelerini tamamladık. Programda sekiz görüşme vardı, Türkiye'ye olan yüksek ilgi nedeniyle 16 kurumsal yatırımcı ile ucu açık görüşmeler yaptık. Gerçek dışı dedikodu ve yanlış bilgilere karşı yatırımcılarımızı yerinde ve doğru bilgilendirdik" dedi.

Banka daha önce yaptığı açıklamada yatırımcı toplantılarında bankanın "son dönem faaliyetleri ve mali durumuna ek olarak Türkiye ekonomisi ve Türk bankacılık sektörüne ilişkin güncel gelişmeler" aktarılacak demişti.

Türk Eximbank halihazırda Akbank ile birlikte geçen yıl aldığı sendikasyon kredisini çevirmek için müzakereler yürütüyordu.

Akbank ise bugün sendikasyon sürecini tamamladı.

Eximbank geçen yılki sendikasyon kredisini yeniden finanse etmek için Ağustos başında müzakerelere başlamış, ancak IFR'da yer alan habere göre TL'deki keskin değer kaybı müzakerelerin bir süreliğine durmasına yol açmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir